Om våre turkart

Etter at du bestilt din turkart sendes det til trykk hos vår samarbeidspartner. Alle våre kart produseres i Norge.

Størrelser:

Det fysiske målene på kartet blir 70×50 cm og det er brettet 4 ganger i bredden og 1 gang i høyden. I brettet format blir kartet dermed 25×14 cm. Dette syns vi er perfekt for å ha med på tur, enten du velger å ha det i en kartmappe eller ikke.

Det er trykk på begge sidene slik at du kan får med størst mulig område på kartet.

Materiale:

Kartet blir trykket på et materiale som ikke tidligere (så vidt vi vet) er brukt til kart i Norge. Materialet er lett, slitesterkt og værbestandig. Perfekt for kart med andre ord! Materialet vil også tåle bruk over svært lang tid før det brytes ned, sørg derfor for at kartet ikke blir liggende igjen i naturen.

Oppløsning:

I eksisterende versjon av nettsiden er det kun mulig med 1:50 000 oppløsning på kartene. Det gjør at du kan få med et område på 20 x 15 mil på hver av kartsidene. Vi har kjempelyst å tilby flere muligheter, gi tilbakemelding om det er noe du ser etter!

Designvalg:

Nettsiden er i dag balansert mellom så mange valg som mulig samtidig som den skal være enkel og intuitiv å benytte. Derfor har ikke alle valgmuligheter som man kan tenke seg blitt tatt med. Hvis du finner ut at du savner noen funksjon, send oss gjerne en melding i kontaktskjemaet, så noterer vi oss ditt ønske for fremtiden. Disse valg er de du kan gjøre per idag:

  • Navn: Du kan gi kartet et navn/overskrift.
  • Tegnforklaring av/på: Beskrivelse av de ulike elementene i kartet.
  • Rutenett av/på: Husk at rutenett gjør at du kan benytte kartreferanser. dette gjør også navigering med kompass enklere.
  • Farge: Du kan velge mellom sort/hvitt eller farge (navigasjonsvennlig) . For et kart som skal benyttes i felt, anbefaler vi at du velger et kart med farge.
  • Område: Du kan markere et område med tegneverktøyet. Området får da en gjennomsiktelig oransje tone med tydelig kant.
  • Linje: Du kan markere en linje eller en serie med linjer for å markere stier, ruter, grenser eller annet.
  • Infomarkører: Du kan legge til punkter i kartet samt en forklaring på hva punktet innebærer. Punktet får et tall som refereres til i det ene hjørnet på kartet og der dukker din egen forklaring opp.